Code Geass'taki En Harika 10 Geass Gücü

Merhaba arkadaşlar, bugün sizlerle Code Geass serisindeki en harika "geass" yeteneklerine göz atacağız. Ancak yazımda sadece anime serisindeki geass'lardan bahsetmek yerine daha çok geasstan bahsedebilmek adına mangalara ve hatta video oyunlarına da yer verdim. Eğer Code Geass hakkında bilginiz yoksa, şiddetle tavsiye ettiğim bir anime serisidir. Yakın zamanda seri 3. sezonla devam edeceğini duyurmuşken, bu ilk yazımla ben de geass'ları incelemenin uygun olacağını düşündüm. Haydi başlayalım.

10) Clara'nın "Vücut Kontrolü":
Code Geass: Oz the Reflection mangasından Clara'nın geass'ı, ona istediği kişinin vücudunu, o kişi istese de istemese de, kontrol etme imkanını sunuyor. Yapması gereken tek şey ise bedenini ele geçirmek istediği kişiye bakarak onun adını söylemek.

9) Dalque'nin "Fiziksel Güç"ü:
Code Geass: Nightmare of Nunnaly mangasından Dalque (alttaki resim) karakterinin geass gücü ise, adından da anlaşılacağı üzere, sahip olduğu fiziksel gücü arttırmak. Esmer, küçük bir kız tarafından kullanılan bu veya buna benzer bir yeteneği 3. sezonda göreceğimizi zannetmiyorum.


8) Shin'in "İntahar"ı:
"Öl" diyor ve öldürüyor. Code Geass: Akito the Exiled OVA'sından Shin karakteri, Lelouch'un itaat yeteneğinin kısıtlanmış ve "lanet"lenmiş bir hali. Lanet dememin sebebi ise yalnızca sevdiği kişileri bu yolla intahar ettirebilmesi. Michele Manfredi'yi "bir yolculuğa çık" diyerek öldürmesi hakkındaki yorumu izleyiciye bırakıyoruz. 


Shin'in geass'ı: "İntahar"

7)Waldstein'in "Geleceği Görmesi":
Bismarck Waldstein (aşağıda) geass yeteneğini her daim kullanmaktan çekinen birisi, bu yüzden geass'ının olduğu gözünü diktirmiş. Ancak o göz açılınca, kısa süreli bir kahine dönüşüyor. Sonradan olacak birkaç saniyeyi her şekliyle görebilmesine rağmen, Waldstein da Lancelot'un tadına bakıyor.


6)Marianne'nin "Ruh Aktarımı":
Yıllarını ölen annesi Marianne'nin acısıyla geçiren Lelouch, aslında ruhunun hala var olduğunu öğrenince ne kadar soğukkanlı kaldıysa da, biz izleyiciler oldukça şaşırmıştık. Yalnızca öldüğün an kullanarak ruhunu bir başka bedene geçirerek bir nevi Azrail'e diss atmak yazarlar tarafından oldukça iyi düşünülmüş. 

Marianne, ölmeden önce geass'ını kullanırken.

5)Orpheus'un "Kılık değişimi":
Yine Code Geass: Oz the Reflection mangasından bir karkater olan Orpheus Zevon, kurgu aleminde çokça kullanılan şekil değiştirme yeteneğinden nasibini alan Code Geass karakteri olmuş. Ancak farklı olarak aslında görünüşünü değiştirmiyor, onun yerine insanların beyninde görünüşünü değiştirdiği algısını yaratıyor (animeyi seyredenler Rolo'nun geass'ı gibi düşünebilirler). Bu yeteneğinin kötü yanı ise, yarattığı etkinin yalnızca 5 dakika boyunca sürmesi. 

4)Charles'in "Anı Manipülasyonu":
İşte gerçekten sevdiklerimden biri. "Remember Me" oyunundaki bir kabiliyet olan anı manipülasyonu, uygulandığı kişinin hafızasını silmekle kalmıyor, aynı zamanda hiç yaşamadığı anıları yaşadığını zannetmesini sağlıyor. Charles 2. sezonun başında bu geass'ını Lelouch üzerinde uygulayınca hikaye hiç olmadığı kadar güzel bir hale gelmişti. 


Charles zi Britannia'nın geass'ını kullandığı sahneden bir kesit

3)Rolo'nun "Zaman Durdurması":
İşte burası, Code Geass'ın en iyi yazılmış yerlerinden birisi. Lelouch'un sözde (ki bence özde) kardeşi Rolo, tıpkı Orpheus gibi başkalarının beynindeki algıları değiştirebiliyor, ve Rolo'nun yeteneği insanın zihnindeki zaman algısını durdurmak. Geass'ını kullanınca belli bir alandaki herkes için zaman bir süreliğine durmuş gibi oluyor. Ancak bu "belli alan"ın büyüklüğünün artması Rolo'ya zarar veriyor. Ve sonunda ne olduğunu, aslında hepimiz biliyoruz... 


O acı an...

2)Charles'in "Ölü Diriltmesi":
Code Geass: Nightmare of Nunnaly mangasındaki Charles zi Britannia'nın yeteneği animedekinden tamamıyla farklı. Charles'in geass'ı ona ölüleri canlandırıp onları köle gibi kullanma hakkı veriyor. Bu geass'ı ilk sefer ailesi öldürüldüğü zaman kullanmıştı, ve bu da ona ölümsüzlüğü bahşetmişti.

1)Lelouch'un "Kesin İtaat"i:
Ve işte pek de sürpriz olmayan yere geldik; imparator Lelouch'un kendi tarzında boyun eğdirmesi. Bu yeteneğini herkes üzerinde yalnızca bir kez kullanabiliyor olsa bile, bu onu dünyayı fethetmekten alıkoyamamıştı. Lelocuh'un yapması gereken tek şey kurbanının gözlerine bakarak ona ne yapması gerektiğini söylemesiydi, ve kalan her şey halloluyordu. Sorgusuz sualsiz kişi söylenen her şeyi harfi harfine bir klöe gibi yerine getiriyordu. Bir noktadan sonra geass'ının kontrolünü kaybetse bile, bu onun Mao gibi (ki bu yüzden onu listeye almadım) kafayı yemesine sebep olmadı. Muhteşem bir geass yeteneği eşsiz bir zekayla birleşince ortaya Zero adlı bir efsane çıkıyor ve bize de söyleyecek tek bir söz kalıyor;



"Çok yaşa Lelouch!"

.........................................................................................................................................................................................

Uzun zamandır seriyi izlemediğim için hatırlayamadığım bazı detaylar veya yaptığım bazı yanlışlar olmuş olabilir, özür dilerim. Yeni içeriklerle görüşmek üzere, hoşça kalın arkadaşlar.  
Teknolojiyle ilgili içerikler paylaşan dost sayfamız için: http://yariinsanyariteknolojik.blogspot.com.tr/



Yorumlar