Marvel: Sonsuzluk Taşları ve T.H.A.N.O.S. Teorisi

Merhaba arkadaşlar, bugün size çok sevdiğim THANOS teorisinden bahsetmek istiyorum. Biliğiniz üzere, Avengers: Infınıty War'un fragmanı interneti altüst ederek 95 milyon izlenme sayısına ulaştı. Bu rakamın film çıkmadan önce 150 milyon'u zorlayacağı kanaatindeyim. Bu Infınıty War da bu kadar gündemdeyken, filmin odağında olacak "sonsuzluk taşları"ndan bahsetmenin uygun olacağını düşünüyorum.


6 Sonsuzluk Taşı.

Sonsuzluk Taşları

Takip eden herkesin bildiği üzere Marvel evreninde 6 adet sonsuzluk taşı bulunuyor. Bunlar uzay, ruh, gerçeklik, zaman, güç ve zihin taşları. Uzay taşı istediğiniz an istediğiniz yerde bulunmanızı, ruh taşı diğer ruhlarla mistik bağları ve yaşamın kontrolünü, gerçeklik taşı var olan gerçekliği değiştirmeyi, zaman taşı zamanı değiştirmeyi ve zaman yolculuğunu, güç taşı enerjinin ve gücün kontrolünü, zihin taşıysa telepatiyi ve diğer zihinlerin kontrolünü sağlıyor. Şu an bu taşlar evrenin farklı noktalarında bulunmakta. Ancak Thanos tüm bu taşları kendinde birleştirmeyi planlıyor. Thanos filmdeki kötü adam olduğu için bu taşlara asla sahip olamayacağını, sahip olsa bile asıl amacına ulaşamayacağını düşünebilirsiz. Ya peki bu taşlara sahip olmak Thanos'un kaderiyse?


Thanos, Uzay ve Güç taşlarına sahiphen.

T.H.A.N.O.S. Teorisi

Şimdiye kadar bahsettiğimiz 6 taşın 5 tanesini filmlerde gördük. Uzay taşı Tesseract adlı bir küptü, gerçeklik taşı Aether olarak karşımıza çıkmıştı, zaman taşı bir kolyenin içindeydi, güç taşı bir küreye hapsedilmişti ve zihin taşı bir asanın içerisinde bulunuyordu. Ruh taşıyla ise henüz karşılaşmadık. Şimdi bahsini yaptığımız taşların konumlarına bir bakalım:

  • Uzay taşı:.........Tesseract
  • Ruh taşı:...........?
  • Gerçeklik taşı:..Aether
  • Zaman taşı:.......Necklace (Kolye)
  • Güç taşı:...........Orb (Küre)
  • Zihin taşı:.........Specter (Asa)
Dikkat ettiyseniz aslında taşların var olduğu yerlerin baş harfleri, "THANOS" kelimesinin harflerini oluşturuyor. Bu yüzden hayranlar, ruh taşının nerede olabileceğiyle ilgili tahminlerde bulunurken, bulunduğu yerin adının baş harfi "H" olacak şekilde düşündüler. Olası tahminler arasında Heimdall (Her şeyi gören ve duyan Asgard'lı muhafız), Hela (Thor: Ragnarok filminin kötü karakteri ve Thor'un ablası) ve Hammer (Thor'un çekici) vardı. Bu mistik taşın sihirli karakterlerle dolu Thor filminde gözükeceğini düşünmek mantıklıdır, ancak Infınıty War'dan önceki son Thor filminde de hala Ruh Taşı'nı göremedik. O halde gözler Infınıty War'dan önceki son Marvel filmine çevriliyor: Black Panther.


Black Panther

Filmin yönetmeni Ryan Coogler, filmin Infınity War için çok büyük bir önem teşkil ettiğini önceden söylemişti. Infınıty War'un fraganında da Wakanda'da (Black Panther'in krallığı) çok büyük bir savaş olacağını görüyoruz. Bana sorarsanız bu savaş, Thanos'un Ruh Taşı'nı Wakanda'dan almak istemesi yüzünden oluyor. Bütün bunlar ben de dahil olmak üzere çoğu teorisyeni Wakanda'nın Ruh Taşı'nın bulunduğu yer olduğunu düşündürttü. Aynı zamanda Ruh Taşı eğer kişinin ölülerle konuşabilmesini sağlıyorsa, bu Black Panther'in rahmetli babasıyla ve kendinden önceki Black Pantherlerle  konuşabilmesi demek. 


T'Challa'nın diğer ruhlarla iletişime geçeceği sahne

Peki H harfi bunun neresinde? Bunu biraz araştırınca taşın bulunduğu yerin Wakanda'nın merkezi, yani "Heart of Wakanda" (Wakanda'nın kalbi) olduğunu gördüm. İlk başta çok zorlama gelse de, aşağıdaki sahne bence gerçekten Wakanda'nın kalbinin olduğu yer ve orada T'Challa (Black Panther'in gerçek ismi) diğer Black Pantherlerin ruhlarıyla iletişime geçecek. 

.........................................................................................................................................................................................




Yazıyı bitirirmeden filmden bir sahne: Loki ve Tesseract.

Sonuçta bu da bir teori. Belki  de taş hiç H harfiyle alakası olmayan bir yerde, belki de taşlar birleşince "MARVEL" kelimesini oluşturuyor (başka bir kombinasyonla yapmak mümkün), belki de hepsi hayran uydurması. Yine de ben Ruh Taşı'nı önümüzdeki Black Panther filminde göreceğimizi düşünüyorum. Thanos'un da bu taşı almak için Wakanda'ya saldırması bence Infinity War'ın temellerinden biri olacak. Ayrıca yakın zamanda Thanos'un ekibi olan Black Order'ı tanıtan bir yazı koymayı düşünüyorum. Şimdiden sağlıklıca kalın dostlar. 
Teknolojiyle ilgili içerikler paylaşan dost sayfamız için: http://yariinsanyariteknolojik.blogspot.com.tr





Yorumlar

Yorum Gönder